امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

 

کارت اجازه اقامت ترکیه
کارت اجازه اقامت ترکیه

۱- چه کسی باید برای اجازه اقامت اقدام کند؟

ویزای توریستی ترکیه ۹۰ روزه است اگر برای مدت بیشتری قصد ماندن در ترکیه را دارید باید برای اجازه اقامت اقدام کنید. اگر پس از ۹۰ روز از ترکیه خارج شوید باید جریمه نقدی بپردازید و یا ممکن است به ترکیه ممنوع الورود شوید. پروسه اقامت را  از سایت اداره اقامت ترکیه به آدرس https://e-ikamet.goc.gov.tr/ شروع کنید.

۲- انواع مختلف اجازه اقامت چیستند؟

چهار نوع مختلف از اجازه اقامت ترکیه وجود دارند:‌

اجازه اقامت کوتاه مدت. این اجازه اقامت برای یک سال است و معمولاً تمدید آن دوساله است.

اجازه اقامت بلند مدت،‌ اگر بیش از هشت سال اقامت مداوم داشته اید می توانید برای این نوع از اجازه اقامت اقدام کنید. این نوع اجازه اقامت محدودیت زمانی ندارد.

اجازه اقامت خانوادگی،‌ برای افرادی که با شهروند ترکیه ازدواج کرده اند و یا افراد صغیری که کفیل آن‌ها یک شهروند ترکیه است.

اجازه اقامت دانشجویی، برای کسانی که در یک مقطع دانشگاهی در ترکیه اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.

۳- با توجه به اینکه من با ویزای توریستی وارد ترکیه شده ام، اقدام من برای اجازه اقامت،‌ جدید محسوب می شود یا تمدید اقامت؟

اگر اولین باری است که از طریق اداره اقامت ترکیه برای اجازه اقامت اقدام می‌کنید،‌ اقدام شما جدید محسوب می شود.  حتی اگر قبلاً هم اجازه اقامت در ترکیه را داشته‌اید و منقضی شده است و اکنون دارید اقامت توریستی خود را به اجازه اقامت تبدیل می کنید هم اجازه اقامت شما جدید محسوب می‌شود. تمدید اجازه اقامت فقط برای افرادی است که دارای اجازه اقامت معتبر هستند که زمان آن تمام شده است. تمدید اجازه اقامت از طریق پست ممکن است اما افرادی که برای اولین بار اجازه اقامت می‌گیرند حتماً باید شخصاً مراجعه کنند.

۴- برای اقدام برای اجازه اقامت به چه مدارکی نیاز است؟

سایت اصلی برای مدارک مورد نیاز برای اجازه اقامت اینجاست (https://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/IstenenBelgeler) مدارک اصلی مورد نیاز به شرح زیر هستند.

پرینت رنگی فرم تکمیل شده درخواست اجازه اقامت.

پاسپورت. بهتر است چند کپی رنگی از پاسپورت و صفحه‌ای که مهر ورودتان در آن خورده است داشته باشید.

شماره مالیاتی (که باید از یکی از ادارات مالیات گرفته باشید)

کپی رنگی بیمه نامه همراه با مهر و امضا. بیمه برای افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۶۵ سال نیاز نیست.

چهار قطعه عکس شش در چهار. عکس‌ها باید با زمینه سفید باشند ودر شش ماه اخیر گرفته شده باشند.

گواهی تمکن مالی. معمولاً کارمند اداره اقامت اظهار شخص مبنی بر تمکن مالی را می‌پذیرد اما بعضی اوقات هم از افراد گواهی تمکن مالی می‌خواهند. منظور از گواهی تمکن مالی فرم موجودی حساب است که از بانک گرفته اید. بهتر است مبلغی حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر برای هر ماه (یعنی حدود ۱۸۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ لیر برای یک سال‌) در حسابتان داشته باشید.

اثبات اقامت. بهترین راه برای اثبات اقامت ارائه قرارداد اجاره خانه است که در دفتر اسناد رسمی به تایید رسیده است.

برگه اقامتگاه. هر منطقه یک اداره نفوس دارد که با مراجعه به آن برگه ای مبنی بر اینکه در این محله سکونت دارید به شما داده می‌شود به این برگه، برگه اقامتگاه گفته می‌شود. این برگه را می‌توانید با ارائه اجاره خانه یا قبض گاز، برق و یا آب بگیرید.

علاوه بر مدارک بالا،‌ مدارک زیر را نیز ممکن است ازشما بخواهند. مدارک زیر ضروری نیستند اما بهتر است بدانید که احتمال این وجود دارد که کارمند اداره اقامت این مدارک را نیز از شما بخواهد پس اگر همراه داشته باشید بسیار بهتر است.

برگه عدم سوء پیشینه از پلیس ترکیه. برای گرفت این برگه باید به دادگاه‌های مخصوص این کار به نام Çağlayan  مراجعه کنید و درخواست برگه عدم سوء پیشینه (sabıka kaydı)

اثبات عدم دریافت کمک مالی. به ندرت چنین برگه از کسی خواست می شود اما گرفتن این برگه خیلی آسان است. برای گرفتن آن باید به اداره کمک‌های اجتماعی (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı)منطقه ای که در آن زندگی می کنید بروید و پاسپورت و شماره مالیاتی خود را به آن‌ها ارائه کنید.

۵- نکات مهم در زمینه بیمه چیست؟

اجازه اقامت شما تا روزی که بیمه شما تمام شود معتبر است بنابراین اگر بیمه شما یک دسامبر تمام می‌شود اجازه اقامت شما هم تا همان زمان داده می‌شود.

بیمه‌ای که می‌گیرید باید حاوی پاراگراف زیر باشد:‌

Işbu poliçe 06.06.2014 tarih ve 9 sayılı Ikamet Izni Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına Ilişkin Genelge’ de belirlenen asgari teminat yapısını kapsamaktadır.

۶- پس از تایید اجازه اقامت چقدر باید برای گرفتن کارت اقامت صبر کنم؟

فاصله زمانی بین تایید اجازه اقامت و دریافت کارت متفاوت است. اگر شانس بیاورید بین یک تا دوهفته کارت اقامت را دریافت می کنید اما دریافت کارت تا بیشترین مهلت قانونی آن که ۹۰ روز است هم ممکن است طول بکشد.

۷- آیا می توانم در مدت زمانی بین مصاحبه و دریافت کارت اقامت ترکیه را ترک کنم؟

بله،‌ پس از مصاحبه می توانید ترکیه را به مدت ۱۵ روز ترک کنید. زمانی که مصاحبه می‌کنید به شما یک برگه داده می‌شود که تایید مصاحبه شماست (مطمئن شوید که برگه مهر و امضا دارد) این برگه را تا زمانی که کارت اقامتتان را دریافت می‌کنید به همراه داشته باشید. با همراه داشتن این برگه و رسیدهای پرداختی برای اجازه اقامت می‌توانید برای مدت نهایتاً ۱۵ روز ترکیه را ترک کنید.

۸- آیا قبل از مصاحبه می‌توانم ترکیه را ترک کنم؟

نه، اگر سفرتان خیلی ضروری نیست و ۹۰ روز اقامت توریستی شما به پایان رسیده است به هیچ وجه این کار را نکنید. در شرایط اضطراری هم باید به اداره اقامت مراجعه کنید و از آن‌ها اجازه بگیرید. اگر بدون هماهنگی ترکیه را ترک کنید مشمول جزای نقدی می شوید، ممکن است ورودتان به ترکیه با مشکل روبرو شود و احتمالاً درخواست اجازه اقامتتان ملغی شود.

۹- من برای اجازه اقامت اقدام کرده ام، آیا در دوره ۹۰ روزه اقامت توریستی می توانم از ترکیه خارج شوم؟

بله در صورتی که دوره ۹۰ روزه اقامت توریستی شما به پایان نرسیده است می‌توانید از ترکیه خارج شوید و بازگردید.

۱۰- از کجا مطمئن شوم که دوره اقامت توریستی من به پایان نرسیده است؟

تنها راه ممکن این است که خودتان حساب ۹۰ روز ماندنتان در ترکیه را داشته باشید. اگر تعداد ورود و خروجتان زیاد است باید زمان بین مهر‌های ورود و خروج را با هم جمع کنید. می‌توانید از زمان ورود به ترکیه از باجه کنترل پاسپورت هم بپرسید اما مواردی وجود داشته است که اطلاعات اشتباه داده شده است. بهتر است خودتان مراقب زمان باشید.

۱۱- تا چه زمانی پس از انقضای اجازه اقامتم می توانم بدون پرداخت جریمه از ترکیه خارج شوم؟

مهلت قانونی برای خروج بدون جریمه پس از تمام شدن مدت اقامت ۱۰ روز است. اما برخی از مسئولان کنترل پاسپورت از این مساله آگاه نیستند. به نظر ما بهتر است کلاً از این مهلت صرفنظر کنید و اگر قرار است پس از تمام شدن مدت اقامتتان از ترکیه خارج شوید، نهایتاً همان روز تمام شدن آن از ترکیه خارج شوید.

۱۲- اجازه اقامت من در حال اتمام است. آیا می‌توانم از ترکیه خارج شوم و مجدداً وارد شوم و از اقامت ۹۰ روزه توریستی استفاده کنم؟

بله. این کار بسیار مرسوم است. فقط مطمئن شوید که قبل از تمام شدن اجازه اقامت قبلی،‌ ترکیه را ترک می‌کنید.

۱۳- اگر برای اجازه اقامت اقدام کرده‌ام و هنوز زمان مصاحبه من نرسیده است اما ۹۰ روز ویزای توریستی من به اتمام رسیده است،‌ آیا می‌توانم در ترکیه بمانم؟

بله،‌ مادامی که قبل از اتمام مهلت ۹۰ روزه ویزای توریستی برای اجازه اقامت اقدام کرده باشید می‌توانید در ترکیه بمانید.

۱۴- اگر اجازه اقامتم را گم کرده باشم باید چکار کنم؟

بلافاصله پس از گم کردن کارت اقامتتان به پلیس اطلاع دهید. سپس به اداره اقامت محل زندگی‌تان بروید (نیازی به گرفتن وقت قبلی نیست)‌ به آن‌ها هم اطلاع دهید و هزینه‌های لازم برای دریافت اجازه اقامت جدید را پرداخت کنید.

۱۵- من اجازه اقامت دارم و پاسپورت جدید گرفته‌ام باید چکار کنم؟

فوراً و بدون گرفتن وقت قبلی به اداره اقامت محل زندگی‌تان مراجعه کنید. کپی رنگی پاسپورت و عکس به همراه داشته باشید (بنا به شنیده‌ها نهایت فاصله زمانی بین گرفتن پاسپورت و مراجعه به اداره اقامت حدود ۲ هفته الی بیست روز است)

۱۶- من کارت اقامت دارم  و می‌خواهم آدرسم را عوض کنم باید چکار کنم؟

باید به اداره نفوس منطقه‌تان مراجعه کنید. اجاره‌نامه و کارت اقامت را هم همراهتان ببرید و درخواست تغییر آدرس دهید. برگه اقامتگاه جدید را نیز به اداره اقامت محل زندگی‌تان ببرید (پیشنهاد می‌شود که اجاره نامه تایید شده در دفتر اسناد رسمی‌ را هم به همراه داشته باشید)

۱۷- هزینه‌های گرفتن اجازه اقامت چقدر است؟

هزینه اقدام برای اجازه اقامت ۵۹ لیر است و برای یک دوره یک ساله نیز مبلغ ۸۰ دلار باید بپردازید (با تصویب بخشنامه‌ها و قوانین جدیدتر ممکن است این مبالغ نیز تغییر کنند. بهترین منبع برای اطلاع یافتن از این مبالغ سایت اداره اقامت ترکیه است)

۱۸- هزینه‌های اجازه اقامت را چگونه باید بپردازم؟

این مبلغ را به صورت آنلاین می توانید بپردازید و یا در اداره اقامت به صورت نقدی پرداخت کنید.

۱۹- من اجازه اقامت دارم،‌ تا چه مدتی می‌توانم خارج از ترکیه بمانم؟

اگر اجازه اقامت شما کوتاه مدت است حدی برای ماندن خارج از ترکیه ندارید. اما اگر برای اجازه اقامت طولانی مدت اقدام می‌کنید مدت زمانی که خارج از کشور هستید نباید از یک سال تجاوز کند. اگر هم اجازه اقامت طولانی مدت دارید باز‌هم نباید بیشتر از یک سال خارج از ترکیه بمانید.

۲۰-  آیا راهکار‌هایی برای دور زدن قانون و ساده‌تر کردن پروسه اقامت وجود دارد؟

بسیاری از افرادی که به عنوان مشاور در این زمینه کار می‌کنند ممکن است بگویند که راه‌کارهایی برای دور زدن قانون و تسهیل پروسه دریافت اقامت می‌شناسند. راه‌هایی مانند جعل سند و ... ما قویاً پیشنهاد می‌کنیم چنین کاری نکنید. در سال‌های اخیر پروسه دریافت اقامت بسیار منظم و دقیق شده است و مخصوصاً دولت روی چنین مسائلی بسیار حساس شده است و احتمال تشخیص و جریمه بسیار بالاست.

۲۱- من دانشجو هستم برای اجازه اقامت دانشجویی چکار کنم؟

بهترین راه این است که دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنید در این زمینه به شما مشاره بدهد. دانشگاه‌های بزرگتر معمولاً خودشان این مراحل را برایتان انجام می‌دهند. دانشگاه‌های جدید التاسیس ممکن است در این زمینه کمی مشکل داشته باشند اما معمولاً بهترین کمک را می‌توانید از دانشگاه‌ محل تحصیلتان بگیرید.

۲۲- در مصاحبه از من مدارک بیشتری خواسته شده است. چه مدت برای ارائه مدارک وقت دارم؟

مهلت زمانی برای ارائه مدارک تکمیلی ۳۰ روز است اما ما قویاً پیشنهاد می‌کنیم که زودتر از این موعد مدارکتان را تحویل دهید. بهتر است در صورتی که از شما مدارک تکمیلی می‌خواهند نام کارمندی که با شما مصاحبه کرده است را نیز بدانید.

۲۳- آیا می توانم زمان مصاحبه‌ام را به دلخواه تعیین کنم؟

خیر زمان مصاحبه را فقط از زمان‌های ارائه شده در سایت می‌توانید انتخاب کنید.

۲۴- آیا لازم است که کارت اقامتم همواره همراهم باشد؟

بله، کارت اقامتتان را همواه همراه خود داشته باشید. بهتر است که کپی رنگی پشت و روی کارت اقامت را نیز در جای دیگری محفوظ داشته باشید.

۲۵- اگر در ترکیه فرزندی به دنیا بیاورم تکلیف اقامتش چگونه است؟

اگر یکی از والدین کودک شهروند ترکیه باشد کودک خود به خود شهروند ترکیه محسوب می شود.

اگر هیچکدام از والدین شهروند ترکیه نباشند گواهی تولد کودک اجازه اقامت شش ماهه را به او می‌دهد (اگر بیش از شش ماه از اجازه اقامت والدین باقی مانده باشد) اگر می‌خواهید بیش از این مدت در ترکیه بمانید باید برای نوزاد هم اقدام برای اجازه اقامت کنید.

(توجه داشته باشید که اطلاعات این صفحه فقط برای کمک به هموطنان ارائه شده است و به هیچ وجه جای مشاوره حقوقی را نمی‌گیرد. لستانبول مسئولیتی دربرابر تغییر این اطلاعات و یا اشتباهات سهوی موجود در آن را نمی‌پذیرد. این‌ها اطلاعاتی است که بنا بر تجربه ای که داشته‌ایم گردآورده‌ایم و نهایت سعی در دقیق و جامع بودن آن داشته‌ایم.)

 

دیدگاه‌ها   

#1 سعید 1397-04-02 19:15
سلام. خیلی ممنون بابت این مطلب راهگشا واقعا استفاده کردیم.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ثبت آگهی

برای ثبت رایگان آگهی لازم است به حساب کاربری خود وارد شوید یا اگر حساب کاربری ندارید در سایت ثبت نام کنید.